Modele kostumesh per burra

Tipet Kryesore të veshjeve Popullore Shqiptare për Burra Janë: kostumi me fustanellë, kostumi me këmishë të gjatë e dollamë (cibun), sipër kostumi me tirq dhe ai me poture (pantallona të shkurtra Deri te gjuri). PRA, në Shqipëri, burrat kanë mbajtur si veshjet në formën e një Fundi të Gjerë, ashtu Edhe ATO në formë pantallonash, por të Parat kanë dalë nga përdorimi më Herët se të tjerat. Pjesët më të zbukuruara Ishin jelekët dhe xhamadanët e kostumit Festiv. Burrat shqiptarë mbanin Edhe Stoli të ndryshme argjendi, si jastekë gjoksi, sumbulle Dekorative Tek jelekët, UNAZA, Pipa e Kuti cigaresh, por MBI të gjitha, armët e brezit e të krahut, që Ishin gjithnjë të stolisura pasurisht. Ofrojmë bizhuteri dhe Tekstil, UNAZA, qafore, komplet stolish per femra, vathe dhe te Tjera. Eron sahiti Bow ties prodhon fiongo (flutura) dhe kravata fait à la main te punuara me Stil dhe persoshmeri me materiale unike dhe kualitative qe opéron ne dy lloje menyrash si te gatshme ne dyqanin shtepia E modes`as`dhe po ashtu me… Edhe Kjo veshje përbëhej nga njē kemishë e gjatë, jelekun APO mitanin, Brezi DISA ngjyresh, porse shoqërohej Edhe me dy Futa të gjata (perparje), njëra e ngjeshur 呢 pjesën e përparme dhe tjetra Pak më e Vogël vendosej PRAPA. Në këtë variant (te gjata) Ishin përparjet (futat) që mbanin gratë e Postrripes (Shkoder) ATO te fshatrave Baz, Vinjoll, Karrice ETJ, te rrethit te Matit. Në një variant tjeter futat Kishin formë Trapezi dhe AJO që vihej përpara Ishte më e Madhe dhe quhej paranik, ndërsa e pasmja kishte Permasa me te Vogla dhe quhej mbrapanik. KY variante Ishte i perhapur ne DISA fshatra te rrethit te pukes, ne Malesine e Gjakoves (rrethi Tropoje), ne DISA fshatra te rrethit te Hasit, si dhe ne DISA fshatra te Rrafshit te Dukagjinit (Kosove).

Futat Kishin forme katerkendeshi, Gjithashtu Edhe ne keto Krahina AJO qe vihej perpara Ishte me e Madhe se e pasmja. Si ne variantin e Dyte Edhe ne te tretin, ATO prej Leshi pelqeheshin ne ngjyra te erreta (te zeze, Kafe ose vishnje). Emertimi i ketij tipi percaktohet nga nje lloj pantallonash shume te gjera dhe me ngjyre te zeze. Ne pjesen e siperme te trupit grille e veshura me brekesha vishnin kemishe te shkurter, jelek ose mitan. Ne Kembe mbathnin corape Leshi me shume ngjyra.